Egzotycznie dzisiaj ale wykonalnie w kazdym domu...
6 porcji
Przygotowanie 15 minut
Duszenie 30 minut
650 g poledwicy wieprzowej w plastrach albo w kawalkach
glony Wakame w platac albo w proszku
2 cm korzenia imbiru
zabek czosnku
czerwona cebula
peczek rzodkiewek z czescia lisci
2 lyzki sosu sojowego
2 lyzki sosu Nuoc Mam albo Teriyaki
Oliwa, sol
makaron z fasoli mungo... badz ryzowy
Mieso obtoczyc w glonach (algues). Podsmazyc je na oliwie dodajac imbir, czosnek i posiekana ceule- 5 minut. Doprawic sosami azjatyckimi, wlac mala szklaneczke wody 150 ml, dodac rzodkiewki umyte wraz zliscmi - okolo 1/2 peczka. Dusic.
Podawac na makaronie.
Świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńNietypowe danie...
Usuń