niedziela, 21 maja 2017

Pieczarki faszerowane mozarella i szynka.


Dzis 4 nowe przepisy z trwajacego wciaz weekendu... Po pierwsze nasz sobotni obiad czyli faszerowane pieczarki ido tego salata composée czyli salata z ogorkiem, pomidorkami i jajkiem na twardo by uzupelnic niedostatek protein czyli bialek zwiazany z tym daniem glownym.
Pieczarki sa jednak pyszne. Robi sie je szybko 20 minut przygotowania i tylez pieczenia.


2 duze albo 3 mniejsze porcje

12 sporych pieczarek
120 g szynki
kulka mozarelli di buffala
2 lyki tartej bulki
2 cebule dymki
zabek czosnku
swiezy tymianek i zielona pietruszka
oliwa z oliwek
sol i pieprz

Pieczarki obieramy i myjemy. Nozki grzybow siekamy na drobno wraz z szynka, ceulkami dymkami oraz czosnkiem. Podsmazamy calosc 5 minut na oliwie nieznacznie doprawiajac.
Wsypujemy bulke tarta i swieze ziola.  Nadziewamy kapelusze grzybow tym farszem, na wierzchu ukladamy kawaleczki sera. Polewamy oliwa i zapiekamy okolo 20 minut. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz