Czyli letnia kolacja! Pomieszalam pomidory suszone i świeże, dałam dużo cebuli dymki ze szczypiorkiem, świeże fasolkę szparagowa, czosnek i wszystko zostało zapieczone w masie jajeczno-mlecznej z dużą ilością ziół.
Ser kozi pokrojony w plastry i zapieczony dodaje wyrazistości i jest chrupiący!
4 porcje
600 g fasolki szparagowej
3-4 duże cebule dymki ze szczypiorkiem
2 zabki czosnku
garść pomidorków koktajlowych
3-4 pomidory suszone z zalewy z oliwy
zielona pietruszka, bazylia...
3 jajka
300 ml mleka
2 lyzki maki
sol, pieprz
oliwa z oliwek
200 g sera koziego pokrojonego w plastry
Fasolkę gotujemy al-dente około 10 minut w osolonym wrzątku.
Cebule i czosnek siekamy i podsmażamy chwile na oliwie. Doprawiamy. Mieszamy w naczyniu do zapiekania nasza fasolkę, cebule z czosnkiem i ze szczypiorkiem, nasze pomidory. Pokrywamy wszystko masa jajeczno-mleczna. Na górze układamy plastry sera i zapiekamy około 30 minut w 180°C.
Podajemy gorące, cieple bądź zimne... z sałata, z pomidorami... co kto lubi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz