Gdy musisz szybko zrobic cos na obiad... masz skladniki na cos meksykanskiego tylko miesa do tego nie masz albo nie chcesz jesc... to wlaczasz guzik z pomyslami i dodajesz rybe! Akurat mialam morszczuka swiezego... mialam pekinska kapuste, na ktorej podalam te torile i zmienila sos na ten sezamowy!
3 porcje
Przygotowanie 20 minut
6 plackow na tortile
mala puszka kukurydzy
mala puszka czerwonej fasoli
450 g morszczuka czy innej bialej ryby
kapusta pekinska
sol, pieprz
oliwa
na sos
3 lyzki pasty sezamowej czyli Tahini albo zmielonego sezamu w mlynku z dodtakiem odrobiny wody
2-3 lyzki wody
Sok z limetki
sol, pieprz
Rybe, doprawiamy i smazymy w kawalkach. Placki podgrzewamy 5 minut w piekarniku albo 1 minute w mikrofalowce.
Nadziewamy cieple plcaki ryba, kukurydza i fasola, zwijamy. Ukladamy na kapuscie pekinskiej. Doprawiamy sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz