wtorek, 2 kwietnia 2019

Tortile z morszczukiem, kukurydza i fasola, sos tahini.


Gdy musisz szybko zrobic cos na obiad... masz skladniki na cos meksykanskiego tylko miesa do tego nie masz albo nie chcesz jesc... to wlaczasz guzik z pomyslami i dodajesz rybe! Akurat mialam morszczuka swiezego... mialam pekinska kapuste, na ktorej podalam te torile i zmienila sos na ten sezamowy! 


3 porcje
Przygotowanie 20 minut

6 plackow na tortile
mala puszka kukurydzy
mala puszka czerwonej fasoli
450 g morszczuka czy innej bialej ryby
kapusta pekinska
sol, pieprz
oliwa

na sos
3 lyzki pasty sezamowej czyli Tahini albo zmielonego sezamu w mlynku z dodtakiem odrobiny wody
2-3 lyzki wody
Sok z limetki
sol, pieprz

Rybe, doprawiamy i smazymy w kawalkach. Placki podgrzewamy 5 minut w piekarniku albo 1 minute w mikrofalowce. 
Nadziewamy cieple plcaki ryba, kukurydza i fasola, zwijamy. Ukladamy na kapuscie pekinskiej. Doprawiamy sosem. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz