sobota, 24 marca 2018

Wiosenna quinoa z bobem i z groszkiem


czyli pyszna kolacja...
4 porcje
Przygotowanie 20 minut
Gotowanie 20 minut

Duza szklanka quinoa
1 szalotka
300 g bobu juz wyluskanego
300 g zielonego groszku
30 g parmezanu startego
2 lyzki mascarpone
2 cebule dymki
oliwa
sol, pieprz, ziola
Quinoa gotujemy w solonej wodzie do miekkosci - 12 minut. Wkrajamy do komosy szalotke, przykrywamy garnek i odstawiamy, niech pecznieje. W razie potrzeby odsaczyc na sicie pozniej.

Gotujemy bob 5 minut w osolonym wrzatku i tak samo postepujemy z groszkiem. Siekamy dymki. 
Quinoa mieszamy z mascarpone i z parmezanem. Na wierzch wykladamy warzywa gotowane, pokrojone dymki... polewamy oliwa. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz