sobota, 24 marca 2018

Banany w panierce, sos czekoladowy. Bez glutenu i laktozy.


Niedzielny deser na szybko...
4 porcje
Przygotowanie 30 minut
Smazenie 15 minut


Sos czekoladowy
40 g orzechow nerkowcow
2 lyzki kakao gorzkiego
2 lyzki syropu klonowego
100 ml wody.

Orzechy namaczamy 1 h. Odcedzamy i miskujemy z woda, kakao i syropem. Odstawiamy. 

4 banany
1 lyzka nasion Chia
3 lyzki maki ryzowej
50 g wirokow kokosowych
wanilia
olej kokosowy do smazenia albo inny neutralny

Nasiona chia namaczamy w 100 ml wody. Miksujemy.
Wiorki mieszamy z wanilia.

Pokrojone babny obtaczamy najpierw w mace ryzowej, dalej w masie z chia i na koniec w wiorkach. Smazymy 3-4 minuty. Podajemy gorace z zimnym sosem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz