Na deser czy na sniadanie... przyrzadzone tuz przed podaniem czy dzien wczesniej i odgrzane? W kazdej formie sa dobre!
na 20 sztuk
1 jablko
20 ml mleka owsianego
80 g platkow owsianych
150 g maki
2 jajka
1 cukier waniliowy
pol saszetki suchych drozdzy
1/2 lyzeczki cynamonu
30 g masla
lyzka dowolnego oleju do smazenia
Do podania
Garsc orzechow, migdalow, suszonych owocow - posiekanych
mois
Jablko scieramy ze skorka na tarce. Roztapiamy maslo w rondlu albo w mikrofali, dodajemy mleko owsiane - calosc ma byc letnia. Dodajemy platki owsiane, make, jajka, cukier waniliowy, cynamon, drozdze. Mieszamy wszystko z jablkiem. Smazymy po 3 minuty z kazdej strony male placuszki. Podajemy cieple z orzechami i miodem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz