Na 20 ciasteczek okolo 4 cm srednicy albo 6 cm dlugosci - foremki jak na madlenki czy male mufinki
Przygotowanie 25 minut
Pieczenie 20 minut
2 jajka
80 g cukru ciemnego
1 pomarancza eko
125 g mielonych migdalow
4 lyzki skrobi kukurydzianej albo maki ziemniaczanej
szczypta proszku
mozna dodac kilka kropel olejku pomaranczowego - huile essentielle d'orange nie sztucznego.
Nagrzac piekarnik do 160°C.
Oddzielic bialka od zoltek. Zoltka utrzec z cukrem. Dodac sok z pomaranczy i starta skorke. Nastepnie dodac migdaly, skrobie, proszek.
Bialka bic na sztywna piane. Polaczyc z masa.
Piec okolo 20 minut.
Podawac lekko cieple albo zimne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz