Przepis znalazłam w najnowszym numerze miesięcznika « Régal ».
Dość nietypowy ale pyszny !
8 porcji
Przygotowanie 1 h
Chłodzenie 2 h
Spód :
4-5 łyżek syropu z agawy
Czekoladę stapiamy i lączymy z pozostałymi składnikami
wszystko dokładnie miksując.
Tym ciastem wykładamy dno wyłożonej papierem tortownicy o
średnicy 22 cm . Odstawiamy na około 1 h do lodówki.
W tym czasie… krem
200 ml kremówki
+ 150 ml kremówki
2 listki żelatyny
Lyżka oliwy z oliwek
Stapiamy
czekoladę z 200 ml kremówki. Namaczamy żelatynę w zimnej wodzie i gdy
napęcznieje łączymy ją z gorącym jeszcze kremem czekoladowym. Dodajemy oliwę i odstawiamy.
Podajemy
tartę z truskawkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz