To warzywne danie z ubiegłego week-endu… czas tak szybko
płynie, że nie miałam czasu wrzucić przepisu jeszcze na bloga…
A to coś
wyjątkowo prostego i pysznego na wiosenne kolacje.
4 porcje
4 cebule
dymki ze szczypiorkiem
Kawałek około
12 cm
kiełbasy Chorizo albo innej armoatycznej I ostrej w smaku kiełbasy
Zielone szparagi
albo białe albo fioletowe – jakie dostaniecie
Pęczek młodej
brukwi
Pęczek rzodkiewek
2 albo i 3
garście zielonego groszku
Kilka młodych
marchewek…
koper wloski
zioła
Posiekane
dymki podsmażamy na tłuszczu z kiełbasy… by wszystko przeszło smakiem. Dodajemy
pokrojone według uznania warzywa, pokrywamy całość do 1/3 wodą. Dodajemy zioła
u mnie zielony tymianek i zielona pietruszka. Doprawiamy solą i dusimy jakiś
kwadrans pod przykryciem. Podajemy gorące z listkami mięty i pieczywem.
Pięknie wygląda!
OdpowiedzUsuńDziękuje Aniu
UsuńPisze i mówi sie garnczek
OdpowiedzUsuńDziękuje za poprawienie... I proszę sie podpisać.
Usuń