sobota, 2 kwietnia 2016

Linguine z cukinią i z pietruszkowym pesto : Wiosna i Lato

Makarony





Dziś dwa przepisy na pastę… z warzywami i z pesto!


 


3 porcje


Przygotowanie i gotowanie około 45 minut


 


250 g makaronu wstążki czyli linguine


3 małe cukinie


1 cytryna najlepiej eko…


Sól i pieprz


 


Na pesto:


Pęczek zielonej pietruszki


1 ząbek czosnku


40 g parmesan


50 g pistacji


5 cl oliwy z oliwek


 


Składniki na pesto miksujemy razem zachwując kilka pistacji do dekoracji.


 


Cukinie tniemy na długie i cienkie paski i podsmażamy na kilku kroplach oliwy. Gotujemy makaron. Miesamy razem cukinie, makaron i pesto. Dodajemy skórkę z cytryny drobno startą i  sok z cytryny. Podajemy!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz