poniedziałek, 29 czerwca 2020

Pomidory faszerowane owczym twarogiem


Czyli przysmak lata... szybciutko, prościutko i smakowicie... pod warunkiem, ze użyje sie składników pierwsza klasa czyli doskonałych pomidorów i mięciutkiego, wilgotnego twarogu owczego. 


3 porcje

Przygotowanie 10 minut
Pieczenie 30 minut

3 pomidory
200 g owczego twarogu moze byc broccio, brousse albo inny
peczek szczypiorku
jajko
sol, pieprz
oliwa z oliwek

ryz do podania z...

Pomidory wydrążamy lyzeczka i doprawiamy w środku. Ser rozgniatamy widelcem dodając jajko, sol, pieprz i posiekany szczypiorek.Tym farszem nadziewamy pomidory i polewamy je oliwa. Pieczemy 30 minut w 180°C. 
Podajemy z razem albo z pieczywem...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz