4 porcje
Przygotowanie 20 minut
Gotowanie 30 minut
4 porcje dorsza (dos de cabillaud)
20 śmietany kokosowej
Swieża kolendra
3 pomidory
1 czerwona papryka
1 cebula
Pieprz Basków (Piment d’Espelette)
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie 3 minuty. Dodać
obraną i pokrojoną w kostkę paprykę. Podusić 8 minut. Dodać pokrojone w kostkę
i obrane ze skórki pomidory. Dodać śmietanę kokosową, pieprz Basków albo
zwykły, listki kolendry i dusić 15 minut.
Po tym czasie sos zmiksować.
Rybę doprawić i podsmażyć albo przyrządzić na parze – to moja
ulubiona wersja.
Podawać całość z sosem i z ryżem pilaf.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz