Przygotowanie 20 minut
Gotowanie 10 minut
3 porcje
Czerwona cebula
1 surowa kiełbasa, około 250 g ja wziełam tę z Morteau
30 cl śmietany gęściejszej
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Listki bazyli
Bób gotujemy około 6 minut w osolonym wrzątku. W tym czasie
kroimy w kostkę kiełbasę i podsmażamy ją na 2 łyżkach oliwy wraz z posiekaną
cebulą.
Gdy bób
jest ugotowany, odcedzamy go i dodajemy do smażącej się kiełbasy. Zagotowujemy
wodę na tagliatelle. Do bobu dodajemy śmietanę, doprawiamy całość i dusimy na
wolnym ogniu. Odcedzony makaron mieszamy z kiełbasą i z bobem. Dodajemy
bazylię.
Podajemy z bialym, wytrawnym winem o mineralnym smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz