4 porcje
30 minut
8 filetów
sardeli z oliwy
2 ząbki
czosnku
Garść czarnych
oliwek
Oliwa
sól
Odcinamy
łodygi od brokuła i siekamy je bardzo drobno z czosnkiem. Dodajemy do tej masy
sardele I na oliwie na dużej patelni smażymy całość. Dodajemy po 3 minutach 3-4
łyżki wody i dusimy dalej około 8-10 minut. W tym czasie gotujemy wodę na
makaron. Pod koniec gotowania makaronu – 3 minuty przed końcem wrzucamy małe
różyczki brokuła. Uwag, przed odcedzaniem zachowujemy sporą chochlę płynu od
gotowania.
Makaronz
drobnymi różyczakmi brokuła wykładamy na patelnię z naszą brokułowo-czonskową
mieszanką. Dodajemy płyn od gotowania makaronu z brokułami. Całośćintesywnie
podgrzewamy. Doprawiamy pieprzem, parmezanem. Przed podaniem dodajemy oliwki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz