Pyszne batoniki na następny tydzień... do pracy, do szkoly jak dla mnie, na śniadanie.
Są zrobione z bananów, suszonych moreli, wiórków kokosowych z dodatkiem płatków ryżowo-orkiszowych. Odrobine się kruszą to fakt, ale smak maja wyborny.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9flJohvVXJxYNhY-Zn-8m-EG4HZSCJUQtqtYN2UpzHsnrJMFZJTQVUj1LuC-NI-9O2HXLC_fDbFpi7QfiyyhJLhS2Rby0bYfAj9WkS-14ePcdch1CQjbSbLBZRjNJcDD9brcM0Vp7meS9zahODHx6fSrHroZWhg0-4RO3qV5Tda08EkapNRSKXab-zlY/w300-h400/1695462922603.jpg)
na 12 sztuk
100 g wiórków kokosowych
25 g płynnego oleju kokosowego
3 dojrzale banany około 450 g
12 sztuk suszonych moreli pokrojonych w kostkę
125 g płatków takich jak corn fakes ale na bazie ryżu i orkiszu u mnie
Banany zmiksowałam ale jak są bardzo dojrzale można je tylko rozgnieść widelcem. Dodałam resztę składników przy czym płatki ryżowo-orkiszowe lekko rozdrobniła w foliowej torebce młotkiem do mięsa.
Masę wykładamy do foremki na papier do pieczenia i pieczemy około 40 minut w 180°C. Kroimy jak wystygnąć, bardzo ostrym nożem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz