Typowo letnie, dietetyczne, szybkie ale tez nieco orientalne danie... wczoraj bylo naszym obiadem.
2 porcje
500 g miesistych pomidorow typu bawole serca
1 czerwona papryka albo wiecej i roznokolorowych
cebula
zabek czosnku
oliwa
4 jajka
sol, pieprz
1/2 lyzeczki kminku zmielonego
1/2 lyzeczki sporoszkowanej papryki
zielona kolendra posiekana ze 2 lyzki
Siekamy cebule i czosnek. papryke kroimy w paski. Pomidory obieramy ze skorki i kroimy w kostke. Na oliwie podsmazamy cebule wraz z papryka - 5 minut. Dodajemy przyprawy i czosnek i dusimy kolejne 5 minut. Po tym czasie wrzucamy pomidory i dusimy 10 minut. Na chachouke wybijamy jajka. Teraz juz nie mieszamy... dusimy jakies 5 minut az zetnie sie bialko, ale nie zoltko. Podajemy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz