piątek, 15 grudnia 2017

Szaszlyki z tunczyka. K. Likus Hotel pod roza. Krakow.


Przepis znaleziony w ksiazce pani Katarzyny likus, dzis na piatkowy obiad przetestowany i pyszny! Takze polecam...

3 szaszlyki
Przygotowanie 15 minut
Marynata
2 h
Pieczenie 20 minut

400 g swiezego tunczyka ( germon)
pol sloika pomidorow suszonych z oliwy, ze sloika
Oliwa z oliwek, ocet balsamiczny
sol

Tunczyka kroimy w kostke. Skrapiamy 2 lyzkami oliwy z 1 lyzka octu balsamicznego. Odstawiamy na 2 h do lodowki. 

Nastepnie na patykach do szaszlykow umieszczamy tunczyka na przemian z pomidorami. Polewamy lyzka zalewy z pomidorow, solimy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C. 
Proscizna ale super smak! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz