niedziela, 24 września 2017

Zapiekanka rybna z plamiakiem wędzonym, groszkiem i czarnym makaronem. So British !





 


Przygotowanie 20 minut


Zapiekanie 30 minut


4 porcje


 


250 g czarnego makaronu albo innego


300 g wędzonego plamiaka


250 g zielonego groszku ( wziełam mrożony)


150 ml śmietany


2 jajka


150 g sera Cheddar


Bazylia


Sól, pieprz


 


Gotujemy makaron al dente. Groszek gotujemy 6 minut w osolonym wrzątku.


W tym czasie bełtamy śmietanę z jajkami, rozdrabniamy w palcach cheddar. Myjemy bazylię.


 


W naczyniu do zapiekania mieszamy wszystkie składniki i zapiekamy całość 30 minut w 200°C.


Podajemy.


 


Przepis z aktualnego numeru “Elle à table”.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz