Dzisiaj dwa rybne przepisy z mijającego właśnie weekendu. Pierwszy
dość ciekawy bo smakowo innowacyjny. Drugi nietypowy, inspiracja so British !
Przygotowanie 10 minut
Pieczenie 15 minut
4 porcje
4 kawałki filetów z dorady lub cała dorada królewska, albo
inne filety z białej ryby.
2 kopry włoskie
2 łyżki kaparów
2 ogórki konserwowe
4 fileciki
anchois
Listki mięty
i zielonej pietruszki
Cutryna
Oliwa
Sól, pieprz
Przygotowujemy
pesto miksując: zielone łodygi kopru włoskiego ( bulwy zużyjemy jako jarzynę do
tej ryby albo innego dania), listki ziół, kapary, pokrojone ogórki i anchois.
Doprawiamy
solą, pieprzem, sokiem z cytryny.
Tę maź
rozsmarowujemy na lekko naciętej rybie. Pieczemy 15 minut w 200°C . Podajemy.
Przepis z "Elle à table", numer aktualny wrzesniowy 2017.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz