Przygotowuje
się w kilka minut a należy do tego typu dań, na które mój syn mówi “Mamo nie
chcesz otworzyć restauracji?”… po czym bardzo mnie o to prosi… skubaniec!
3 porcje
25 minut
przygotowania i smażenia
2 łyżki
ketchupu
2 awokado
Kilka łyżek
sosu Teriyaki
Łyżeczka ciemnego
cukru
2 łyżki
sezamu
Oliwa, sól,
pieprz.
Kostki
łososia wymieszać w misce z ketchupem. Pokroić w kostkę awokado.
Na patelni
rozgrzać oliwę i podsmażyć 3 minuty łososia. Podlać sosem Teriyaki – 5 łyżek u
mnie, smażyć minutę i odstawić. Lekko doprawić. Na tej samej patelni podsmażyć
cukier, awokado i sezam – 2-3 minuty. Podajemy razem… pycha!
Inspiracja nowy numer “Elle à table”.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz