3-4 porcje
Przygotowanie
około 1 h
Na samoussa:
10 płatów
ciasta Brick
1 cebula
2 ząbki
czosnku
1 łyżeczka
kurkumy
Kilka listków
kolendry
1 łyżeczka
kminku
Olej do
smażenia
Sól
Ugotować
ziemniaki I groszek. Ziemniaki podusić na purée. Cebulę i czosnek podmsażyć z
przyprawami. Dodać zmiksowane lekko ziemniaki i groszek ( w całości). Tym
farszem nadziewać płaty Brick. Smażyć na oleju.
Curry z marchewki:
1 pęczek
marchwi
Cebula
20 cl mleka
kokosowego
1 łyżeczka
kminku, kurkumy, listki kolendry.
Oliwa
sól
Podsmażyć
posiekaną cebulę z przyprawami, dodać marchewki – smażyć jeszcze chwilę. Pokryć
całość wodą i dusić pod przykryciem 20 minut. Dodać mleko kokosowe i pogotować
jeszcze 5 minut.
Podawać
samoussa z curry marchewkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz