wtorek, 2 lipca 2013

Letni makaron// Spaghetti d'été

Letni makaron



 

I w przenośni i dosłownie. Bo podaje się to danie letnie, ani gorące ani zimne i podaje się je latem, gdy są świeże warzywa.

To dość nietypowa mieszanka chrupiących rzodkiewek, dojrzałych pomidorów, świeżego ogórka, oliwek i spaghetti kremowych…

 

4 porcje

250 g spaghetti

Ogórek,

dwa różnokolorowe pomidory

12 rzodkiewek

Garść oliwek

Cebulki dymki ze szczypiorkiem

Listki bazyli i mięty

 

100 ml śmietanki

3 łyżki oliwy

Warzywa kroimy na kostkę, zioła siekamy. Makaron gotujemy i gdy jest miękki albo al dente odcedzamy.Do garnka wlewamy oliwe i śmietankę. Wrzucamy makaron i chwilę na gazie mieszamy by był wilgotny, kremowy. Mieszamy go z zimną mieszanką ziół i warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem.

Zajadamy!
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz