sobota, 1 grudnia 2018

Poledwica wieprzowa z pasternakiem i z jablkami


Fajne, cieple i szybkie danie.

6 porcji
Przygotowanie 20 minut
Duszenie 1 h

1,2 kg poledwicy wieprzowej pokrojonej na grubsze plastry

3 korzenie pasternaku
2 jablka
100 ml soku jablkowego
4 lyzki syropu kolonowego
300 ml bulionu z warzyw
lyzka maki
2 szalotki
zabek czosnku
galazka rozmarynu
pieprz
macle i oliwa

Na masse i oliwie podsmazamy kawalki poledwicy i obsypujemy je maka. Pod koniec smazenia dodajemy posiekane szalotki i czosnek. Gdy sie zeszkla dodajemy bulion, sok i syrop. Dodajemy kilka zairen pieprzu i dusimy 30 minut.
Po tym czasie dorzucamy pasternak i jablka ze skorka pokrojone w osemki. 
Dusimy dalsze 30 minut.

Podjemy gorace. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz