Fajne, cieple i szybkie danie.
6 porcji
Przygotowanie 20 minut
Duszenie 1 h
1,2 kg poledwicy wieprzowej pokrojonej na grubsze plastry
3 korzenie pasternaku
2 jablka
100 ml soku jablkowego
4 lyzki syropu kolonowego
300 ml bulionu z warzyw
lyzka maki
2 szalotki
zabek czosnku
galazka rozmarynu
pieprz
macle i oliwa
Na masse i oliwie podsmazamy kawalki poledwicy i obsypujemy je maka. Pod koniec smazenia dodajemy posiekane szalotki i czosnek. Gdy sie zeszkla dodajemy bulion, sok i syrop. Dodajemy kilka zairen pieprzu i dusimy 30 minut.
Po tym czasie dorzucamy pasternak i jablka ze skorka pokrojone w osemki.
Dusimy dalsze 30 minut.
Podjemy gorace.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz