Przepis z najnowszego numeru Twojego stylu... znakomicie sie sprawidzl choc w zurnalu przepis byl niedokladny ale poradzilam sobie i bardzo mi to ciasto smakuje.
8 porcji
Przygotowanie 20 minut
Pieczenie 45 minut
150 g miodu lipowego
6 jajek
80 g mlecznej czekolady wzielam Lindt 40% kakao
30 g masla
80 g maki pszennej
40 g maki ziemniaczanej
1 lyzeczka proszku
1 lyzka kakako
ziarenko Tonka
Jajaka ubijamy az podowoja objetosc, wtedy ubijajac dalej powoli wlewamy miod.
Czekolade rozpuszczamy z maselm i lekko studzimy. Laczymy z masa jajeczno-miodowa. Dodajemy maki z proszkiem i kakao - stopniowo przesiewamy je nad miska. Na koniec scieramy na tarce ziarenko Tonka.
Pieczemy w 170°C w nagrzanym piekarniku.
Ciasto podalam polane z lekka miodem...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz