Zrobiona na niedzielny obiad!
Na 6 porcji
Przygotowanie 20 minut
Duszenie okolo 1h20 minut
1 kg cieleciny, najlepiej ekologicznej
2 cebule
2 Zabki czosnku
lis laurowy
1/2 peczka swiezego tymianku
kilka zairen pieprzu
1/2 szklanki bialego, kuchennego wina
oliwa z oliwek
szklanka bulionu cielecego albo drobiowego
500 g mrozonych borowikow, podgrzybkow
odrobina masla i soli
Cebule i czosnke obieramy i siekamy. Na oliwie podsmazamy mieso dodajemy cebule i czosnek oraz przyprawy. Pokrywamy winem i chwile odparowujemy 10 minut. Dodajemy bulion i dusimy pod przykryciem na srednim ogniu.
Grzyby podsmazamy na odrobine masla, solimy. Jak odparuja cala wode, dodajemy je do miesa. Dusimy razem. Mozemy zagescic sos lyzka maki ziemniaczanej i odrobina smietany. Podajemy gorace.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz