Raz w tygodniu, na diecie, niedzielny obiad ze wszystkim co
tylko chcemy… dziś był to posiłek skomponowany z trzech dań.
Przystawka : sałatka z awokado z krewetkami.
Danie główne : jak w tytule z makaronem tagliatelle
domowej roboty i winem…
Deser : francuskie naleśniki czyli Crêpes z jabłkami i
z karmelem.
Salitmbocca… włoska klasyka z francuskim serem też smakuje
wyśmienicie !
Przygotowanie 25 minut
6 plastrów cielęciny
6 plastrów pancety czyli włoskiego boczku
Kawałeczki sera Tête des moines
Pół pęczka szałwi
Sól, pieprz
Masło
1 łyżka oliwy z oliwek
Na cielęcinie układamy pancetę, ser i szałwię. Zwijamy mięso i spinamy je
wykałaczkami.
Na
rozgrzanym maśle I oliwie podsmażamy mięso 5 minut, doprawiając je jak jest już
zrumienione. Po tym czasie, zmniejszamy gaz do
minimum, patelnię przykrywamy I dusimy jeszcze 5-6 minut, dodając pozstałe
listki szałwi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz