wtorek, 29 października 2013

Kapusta modra z gruszką// Chou rouge à la poire.

 
Kapusta modra na surowo z gruszką, orzechami laskowymi i dobrym winegret okazała się znakomitą przystawką.
 
4 porcje
Przygotowanie 15 minut
Oczekiwanie 1 h
 
Pół czerwonej kapusty
Garść orzechów laskowych
2 niewielkie gruszki
Szalotka
Sól, pieprz
1 łyżka musztardy
4 łyżki octu winnego
2 łyżki oliwy z oliwek
 2 Łyżki oliwy z orzechów
Kapustę poszatkować. Zalać dressingiem Iiodstawić na godzinę by zmiękła. Dodać lekko zgrilowane orzechy i pokrojoną w kostkę gruszkę.
 
 
Chou rouge à la poire
 
4 personnes
Préparation 15 minutes
Attente 1 h
 
1/2 chou
2 petites poires
1 poignée de noisettes
1 càs de moutarde
4 càs de vinaigre de vin
2 càs d'huile d'olive
2 càs d'huile de noix
Coupez le chou, couvrez-le avec le dressing et réservez pour 1 heure. A la fin ajoutez les dès de poires puis les noisettes grillées.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz