I w
przenośni i dosłownie. Bo podaje się to danie letnie, ani gorące ani zimne i podaje
się je latem, gdy są świeże warzywa.
To dość
nietypowa mieszanka chrupiących rzodkiewek, dojrzałych pomidorów, świeżego
ogórka, oliwek i spaghetti kremowych…
4 porcje
Ogórek,
dwa
różnokolorowe pomidory
12
rzodkiewek
Garść oliwek
Cebulki dymki
ze szczypiorkiem
Listki bazyli
i mięty
100 ml
śmietanki
3 łyżki
oliwy
Warzywa
kroimy na kostkę, zioła siekamy. Makaron gotujemy i gdy jest miękki albo al
dente odcedzamy.Do garnka wlewamy oliwe i śmietankę. Wrzucamy makaron i chwilę
na gazie mieszamy by był wilgotny, kremowy. Mieszamy go z zimną mieszanką ziół i
warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem.
Zajadamy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz