poniedziałek, 14 października 2019

Krem z marchewki z serem plesniowym Rocquefort, pestkami, mlekiem kokosowym. Bez glutenu, bez laktozy.


Na niedzielna kolacje cos rozgrzewajacego po 28°C upale w pazdzierniku! 

Ta zupa laczy w sobie marchewke, cebule, mleko kokosowe, kawaleczki sera Rocquefort oraz zgrillowane pestki czego tam mcie... u mnie sezam i slonecznik. 
Pyszna!


4 porcje
Przygotowanie 45 minut

600 g marchewki
duza cebula
1 l bulionu z warzyw moze byc z kostki
150 g sera plesniowego
oliwa z oliwek
garsc pestek
200 ml mleka kokosowego

Na oliwie podsmazamy posiekana cebule i pokrojone marchewki. Pokrywamy bulionem i gotujemy okolo 25 minut. Miksujemy dodajac mleko kokosowe. 

Gdy zupa sie gotuje grillujemy na suchej patelni nasze pestki, kroimy w kostke ser. 

Podajemy gorace. Ser zacznie fajnie sie rozpuszczac... mhm... 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz