To pyszne i soczyste mięso, mocno przyprawione dzięki szynce i pesto. Cały obiad wraz z kremowymi kopytkami jest gotowy w 45 minut. Do dzieła więc.
600 g polędwicy wieprzowej
5 plasterkow szynki z Parme
3 łyżki zielonego pesto ( bazylia, czosnek, orzeszki pinii i dobra oliwa - zmiksować)
pieprz
Na papierze do pieczenia rozłożyć plasterki szynki. Posmarować je pesto. Doprawić mięso pieprzem - pesto i szynka są już wystarczająco słone. Zawinąć mięso i zawinąć papier - szczelnie.
Piec 25 minut w 220°C.
5 minut przed końcem pieczenia rozwinąć papier i położyć liście szali polać je oliwa - powstaną pyszne i chrupiące chipsy.
Podawać z gnocchi ugotowanymi na patelni w 500 ml mleka na 400 g kopytek włoskich - 4 minuty. Ja dodałam tez trochę groszku i bobu z zamrażarki by były w tym daniu warzywa. Na koniec doprawić startym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz