Proste danie na kolacje, które wybornie smakuje po ciężkim dniu. Chrupiące z wierzchu plastry bakłażana, ale mięciutkie w środku... świeże fetuccine z domowym sosem pomidorowym. Pyszności.
2 porcje
300 g swiezego makaronu u mnie fettuccine ale możecie wziąć co chcecie tagliatelle, spaghetti...
300 g pomidorków koktajlowych
cebula, czosnek, sól, pieprz i oliwa
To na makaron i na sos.
Bakłażany myjemy i kroimy w podłużne o 1 cm grubości plastry.
Solimy i czekamy kilka minut aż puszcza wodę. Wycieramy plastry ręcznikiem papierowym.
Doprawiamy sola i pieprzem i rozbijamy młotkiem jak kotlety.
Panierujemy plastry bakłażana w :
- jajku
mieszance tartej bułki ze startym parmezanem i ulubionymi ziołami ( rozmaryn?)
Ukladamy na blasze do pieczenia i zapiekamy 10 minut w 200°C.
Podajemy z makaronem i sosem chrapiącego bakłażana.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz