piątek, 4 września 2020

Buddha Bowl: tofu, bataty, makaron chiński



Bardzo lubie te miski pewne pyszności i samych zdrowych produktów. Wczoraj wieczorem kolejna odsłona...

3 porcje
Przygotowanie 30 minut

1 duzy batat pokrojony w plastry
80 g makaronu chińskiego pszenicznego albo ryżowego
250 g tofu u mnie z ziołami
kawalek ogorka
awokado
kilka pomidorków cherry
dwie cebule dymki
garsc kiełków 

do batata: sol, oliwa z oliwek i sumac
na sos do calosc: olej z orzechow, ocet balsamiczny, sol, pieprz, kurkuma

Batat doprawiamy i pieczemy w piekarniku w 200°C, obracamy plastry w polowie pieczenia. 
Makaron gotujemy we wrzątku albo pokrywamy wrzątkiem w zależności od rodzaju makaronu. Odcedzamy. reszta warzyw obieramy, kroimy. 

Ukladamy wszystkie składniki w misce, polewamy sosem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz