sobota, 12 listopada 2016

Polędwica wieprzowa w sezamie i w Tahiné. Kuchnia z inspiracji azjatyckiej.





Zapiekanka z warzyw



 


A więc szybka, bo w 25 minut obiad jest gotowy i zdrowy. Gdy nie możecie znaleźć pasty Tahiné czyli purée z sezamu możecie zrobić ją w domu. Podam później przepis.


 


4 porcje


Przygotowanie i duszenie 25 minut


 


600 g polędwicy wieprzowej


Pomarańcza


Łyżka miodu


Oliwa z oliwek


2 łyżki pasty Tahiné


Ziarenka sezamu


Sól i pieprz


 


Mięso pokroić w kostkę. Na oliwie z oliwek podsmażyć je na sporej patelni doprawiając. Po kilku minutach dodać miód i intesywnie mieszać. Następnie dodać sok z pomarańczy, dusić chwilę razem. Pod koniec dodać pastę sezamową i nasiona sezamu.


 
Podawać z zieloną kolendrą i ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz