czwartek, 17 listopada 2016

Anyżkowy krem z kalafiora – Zupy 2016/2017

Krem z kalafiora





 


Smakowita propozycja na zimową kolację.


 


4 porcje


Przygotowanie 45 minut


 


1 kalafior


2 ziemniaki


1 bulwa kopru włoskiego. Uwaga nie wyrzucamy zielonych części !


Bulion drobiowy z waszych zasobów – u mnie zamrożona porcja.


Smietana


Sól, pieprz, gałka muszkatułowa


 


Kalafior dzielimy na różyczki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Koper włoski również kroimy zachowując na boku zielone jego części czyli ten wystający koperek.


 


Warzywa pokrywamy tylko bulionem i gotujemy około 25 minut. Miksujemy zupę, doprawiamy ją, dekorujemy zielonym fenkułem.


Podajemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz