
Taki prosty
i szybki przepis na kolację.
3 porcje
30 minut
przygotowania
1 cebula
1 ząbek
czosnku
2 czerwone
papryki
Bulion
warzywny do pokrycia ( z kostki, około 1 szklanki)
Kilka łyżek
słodkiej śmietanki
Zielona pietruszka,
świeży tymianek, szałwia, bazylia…
Oliwa, sól i
pieprz
Na oliwie
podsmażamy obrane i drobno pokrojone cebulę i czosnek. Dodajemy, po chwili,
obrane ze skórki i pokrojone w kostkę papryki. Chwilę smażymy I następnie
pokrywamy warzywa gorącym bulionem. Gotujemy całość od 10 do 15 minut., dodając
zioła.
W tym
czasie gotujemy makaron. Sos miksujemy dodając śmietankę i doprawiając. Podajemy
razem. Ja dodałam jeszcze kilka plasterków włoskiego Speck bo jego wyrazisty
smak wyjątkowo dobrze mi się łączył z tym daniem.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz