sobota, 14 maja 2016

Kolacyjne kanapki z bakłażana. WIOSNA/PRINTEMPS ; LATO/ETE

Baklazany





Bardzo spodobał mi się ten przepis w ostatnim numerze “Régal” bo jest bardzo prosty, trochę niezwykły bo do głowy by mi nie przyszło połączenie: miód – bakłażany, szybki i pyszny!


 


2 porcje czyli 4 kanapki


Przygotowanie 10 minut


Pieczenie 25 minut


 


1 bakłażan


2 duże mięsiste pomidory


125 g mozarelli di Buffala


 


2 łyżki miodu


2 łyżki oliwy z oliwek


Świeży tymianek


Sól, pieprz


Z tych składników robimy marynatę.


 


Bakłażan kroimy na plastry i smarujemy marynatą. Pieczemy 15 minut na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w nagrzanym do 210°C piekarniku. Po tym czasie na tę samą blachę wykładamy plastry pomidorów. Pieczemy razem kolejne 10 minut.


 


Montujemy nasze kanapki. Polewamy sosem z blachy. Podajemy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz