Wczorajsza kolacja z zupa w roli głównej! Tym razem to marchewkowy krem z dodatkiem pomaranczy i przypraw: imbiru, kminku, pieprzu. Do tego chleb i kawalek sera i kolacja gotowa.
4 porcje
Przygotowanie 10 minut
Gotowanie 25 minut
750 g marchwi
2 szalotki
1 pomarancza
maslo
bulion z warzyw do pokrycia
po 1/2 lyzeczki kminku i imbiru w proszku
sol, pieprz
odrobina smietany, zielona pietruszka
Obrana i pokrojona marchew wraz z szalotka podsmazamy na masle. Pokrywamy sokiem z pomaranczy i chwile dusimy - 3 minuty.
Calosc pokrywamy bulionem z warzyw, do wysokości warzyw i gotujemy 20 minut.
Miksujemy, dodajemy przyprawy. Dekorujemy kleksami ze smietany i skorka z pomaranczy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz