wtorek, 19 listopada 2019

Fusilli: karczochy, feta i orzeszki pinii


Takie sobie makaronowe fantazje produkowane kolacyjna pora w mojej domowej kuchni. 

Pyszne polaczanie karczochów z oliwy z cytryna, serem feta, zgrilowanymi orzeszkami pinii i swieza kolendra. 


3 porcje
Przygotowanie 20 minut

300 g fusilli
200 g sera feta
soli karczochow z oliwy - 400 g calosc
gars orzeszków piniowych
listki świeżej kolendry
pol cytryny
sol

Makaron gotujemy w osolonym wrzatku. W tym czasie trylujemy orzeszki pinii na suchej patelni. Zdejmujemy i na te sama patelnie wrzucamy nasz słoiczek z karczochami i z olejem, dodajemy sok z cytryny i dusimy kilka minut. 

Odcedzony makaron mieszamy z gorącymi karczochami, orzeszkami piniowymi i pokrojona ale zimna feta. Posypujemy kolendra. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz