niedziela, 10 lutego 2019

Ciasto czekoladowe z czerwona fasola (bez maki!)


Ciasto mocno czekoladowe i duzo zdrowsze niz klasyczny zamiennik!

6 porcji
Przygotowanie 15 minut
Pieczenie 25 minut

250 g czerwonej fasoli z puszki, dobrze odsaczonej
200 g gorzkiej czekolady 70% kakao minimum
60 g ciemnego cukru
1 lyzka oleju kokosowego
3 jajka

Czekolade roztapiamy w mikrofali badz na parze. Do roztopionej dodajemy olej kokosowy i cukier. Dobrze mieszamy. 
Fasole miksujemy na purée. Laczymy z czekolada i teraz wbijamy po jednym jajku i intensywnie mieszamy. 
Pieczemy w 170°C, rowno 25 minut w tortownicy o 20 cm srednicy. 

Ostudzone ciasto podajemy z wybranymi owocami, posypane cukrem pudrem. 
Pycha!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz