niedziela, 18 czerwca 2017

Potrawka z indyka z grzybami shiitake.


Danie proste i bardzo aromatyczne!

6 porcji
Przygotowanie 20 minut
Duszenie 25 minut

600 g piersi z indyka
dwie szalotki
200 g grzybow shiitake ( mozna zastapic suszonymi shitake, suszonymi lesnymi czy pieczarkami)
pol szklanki bialego, wytrawneg, kuchennego wina
tylez bulionu z warzyw
100 ml kremowki
2 lyzeczki maki ziemniaczanej
bazylia
musztarda
sos Worcester - 1 lyzka
sok z cytryny
sol, pieprz, oliwa


Naoliwie podsmazamy pokrojone w kostke mieso wraz z szalotkami. Doprawiamy sola i pieprzem jak sie zezloci. Dodajemy grzyby, przesmazamy i wlewamy wino wraz z bulionem. Dusmy 10 minut. Dodajemy smietane rozmieszana z maka ziemniaczana. Na sam koniec dorawiamy musztarda, sosem Worcester, bazylia...
Podajemy z czym kto lubi... u mnie z tagliatelle.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz