czwartek, 19 kwietnia 2012

Brick po florencku czyli ze szpinakiem i jajkiem.

Brick to bardzo cienkie nalesniki robione z maki pszennej, oliwy i soli. Bardzo popularne w basenie Morza Srodziemnego i w kuchni zydowskiej. U nas kupuje je gotowe w supermarkecie w paczakch po 8 sztuk... Jedna paczka wazy 130 g... wiec to bardzo cieniutki i delikatny nalesnik a co za tym idzie nie ma negatywnego wplywu na linie, hi, hi.

tak wygladaja...

Wczoraj nadzialam je swiezym szpinakiem i jajkiem oraz szpiankiem i kozim twarozkiem. Proste jak przyslowiowy drut, szybkie i zdrowe. Bo taka kolacje zrobimy w niecale 30 minut. Swiezy szpinak myjemy, odcedzamy, dusimy na masle okolo 6 minut az "opadnie" doprawiamy...nadziewamy nalesniki i calosc podsmazamy chwile.


Smacznego.

1 komentarz:

  1. W jakim supermarkecie można kupić to ciasto?

    OdpowiedzUsuń