![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjg19C9Dwi7oWLQvJ5aeoOQQ7nOc4P18SfDj2GhHUjSjJkVvpZJoaRY31kAqueSidtQArqo6ouuiJxg1R9-hbBMta5ZXayBBSNQtc4FswT2TgcYRECMQrFnaOdmoUdnQcDZEy3EYgXK-2A/s640/IMG_20190927_191750_HDR.jpg)
Sos pistou to zmiazdzony czosnek, bazylia, parmezan i wszystko to wymieszane z oliwa z oliwek. I ten sos dodaje zupie mocy, kontrastuje kolorystycznie i jak smakuje!
Ugotowalam gar na dwie kolacje od razu... zapraszam.
6 porcji
800 g fasoli w strakach
5 marchewek
cebula
czosnek
dwie garscie fasolki szparagowej
2 lodygi selera naciowego
1 cukinia okolo 250 g
5-6 ziemniakow
2-3 miesiste pomidory typu Roma na przyklad
oliwa z oliwek
I na Pistou
2 Zabki czosnku
50 g parmezanu
3 galazki bazyli
oliwa z oliwek ile zabierze
Na poczatek podsmazamy czosnek i cebule posiekana na oliwie. Dodajemy marchewki i seler i chwile smazymy -5 minut. Nastepnie dodajemy ziarna fasoli gotujemy razem 40 minut. Wrzucamy ziemniaki, cukinie i pomidory obrane ze skorki i pokrojone oraz fasolke. Gotujemy dalej jakies 30 minut.
Podajemy gorace z pistou.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz