sobota, 4 maja 2019

Szparagi, pieczarki, boczek i jajko mollet wedlug Christian Constant; szefa 1* Michelin


To byla nasza wczorajsza, piatkowa kolacja! Pysznosci. Pomysl na to polaczenie widzialam przypadkiem, podczas ostatnich wakacji we francuskiej TV. Niczego nie zapisujac postanowilam odtworzyc.
I wyszedl nam niezwykly kolacyjny talerz, typowo wiosenny a przede wszystkim smaczny. 


3 porcje
20 minut przygotowania

500 g zielonych szparagow
300 g pieczarek
100g drobno pokrojonego boczku
3 jajka
sol, pieprz
maslo, oliwa

Szparagi obieramy i gtoujemy na parze 4,5 minuty.

Pieczarki obieramy i podsmazamy na masle. Po 5 minutach doprawiamy i dodajemy do nich nasz boczek. Smazymy dalsze 5 minut.

Jajka mollet to jajka ani do konca na miekko ani na twardo gdzy gotujemy je rowno 4,5 minuty. 

Na talerzach laczymy calosc, przekrajamy jajko by zoltko lekko sie rozlalo. Doprawiamy i palaszujemy z kromka dobrego chleba!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz