sobota, 4 maja 2019

Malinowe Cup Cakes... so girly!


Nigdy specjalnie nie robilam cup cakes, ale tym razem mam 3 przepisy do przetestowania! dzisiaj pierwsza wersja tych amerykanskich ciasteczek. Pomimo dziewczecego wygladu moi panowie tez sie w nich zakochali. W godzine powstaje 12 - w zaleznosci od wielkosci foremek - ciasteczek. czyli szybciutko, ladnie i pysznie. 




12 sztuk
Przyogotwanie z pieczeniem 1 h

Ciasto
2 jajka
150 g cukru
cukier waniliowy
150 g maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia 
70 g zmielonych migdalow
110 g roztopionego masla
125 h swiezych malin

Jajak ubiajmy z cukrem i cukrem waniliowym. Make laczymy z proszkiem i z migdalami. Obie masy laczymy i na koniec dodajemy przestudzone maslo oraz maliny. Mieszamy i pieczemy okolo 20 minut w 180°C w rozgrzanym uprzednio piekarniku. 

Krem
150 g serka Philadelphia
120 g cukru pudru
50 g miekkiego masla
na czubku noza czerwonego barwnika

maliny i mieta do dekoracji.

Serek ucieramy z cukrem z maslem i z barwnikiem. Odstawiamy do lodowki. 

Krem wykladamy na wierzch przestudzonych ciastek i dekorujemy. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz