niedziela, 7 maja 2017

Cienka tarta z wiosennymi warzywami.

Tarta zwarzyw
 
Kruche ciasto i warzywno-serowy farsz! Pysznosci...
 
4 porcje
15 minut przygotowania
30 minut pieczenia
 
Nagrzac piekarnik do 180°C.
 
 

250 g kruchego ciasta ( wzielam gotowe)
maly brokul
150 g mlodego wyluskanego bobu
1 czerwona cebula
100 g sera cheddar
125 g mozarelli di buffala
arsc mlodego szpianku
sol, pieprz, Oliwa
 
Bob i brokuly ugotowac w osolonym wrzatku 5 minut.
 
Posiekac cebule. Pokroic sery.
Ciasto podpiec na blasze wylozonej papierem do pieczenia 5 minut. Wylozyc lekko ugotowane warzywa, cebule i sery. Skropic Oliwa z oliwek. Upiec. Podawac tarte posypana mlodym szpinakiem. I z winem oczywiscie!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz