niedziela, 2 kwietnia 2017

Łosoś wędzony, kasza gryczna i awokado – propozycja na codzienny obiad.

3 obiady i 1 kolacja



 

Bo dzisiaj mam aż 5 przepisów do zamieszczenia. 3 obiady i jedna kolacja. Tyle nowości udało się przetestować w ubiegłym tygodniu a szczególnie w ten weekend.

 

Dzięki takim obiadom mam tyle energii i siły. Dzięki takim obiadom mogę pracować całymi dniami, kochać klasy złożone z 36 uczniów i jeszcze mieć cierpliwość dla mojego Antka wieczorami. O mężu nie wspomnę he, he…

 

1 porcja

Przygotowanie 15 minut

Gotowanie 15 minut

 

2 łyżki kaszy gryczanej

1 awokado

120 g wędzonego łososia

Szczypiorek

Oliwa,

Zielona cytryna

Sól, pieprz

 

W osolonym wrzątku gotujemy 2 łyżki kaszy gryczanej. W tym czasie kroimy awokdao, łososia i szczypiorek. Sos przyrządzamy z soku z limetki, łyżki oliwy z oliwek i doprawiamy go solą i pieprzem.

Na kaszy układamy nasze składniki, polewamy sosem i pałaszujemy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz