poniedziałek, 7 grudnia 2015

Pasta z kiełbasą i z jarmużem. ZIMA.

Pasta z kielbasa





 

Taką, nietypową, pastę przyrządziłam na piątkową kolację.  Przepis znalazłam w jakimś kobiecym magazynie czekając w poczekalni u okulisty. Więc nie jest dokładnie skopiowany. Jest raczej wolną interpretacją tego co przeczytane i tego jak wyszło… a wyszło pysznie!

 

Dlatego zapraszam!

4 porcje

 

250 g spaghetti

4 surowe kiełbaski – 250 g około… ja wzięłam kiełbaskę DIOT, z Sabaudi czyli z włosko-francuskiej granicy… w oryginale powinna to być jakaś włoska surowa kiełbasa

Cebula

Marchewka

Pęczek jarmużu – 400-500 g

 

Sól, pieprz

Oliwa I

Parmezan

 

Cebulę i marchewkę drobno siekamy. Podsmażamy je na oliwie. Dodajemy do warzyw pokrojoną w kostkę kiełbaskę i smażymy całość 12 minut.

W tym czasie gotujemy makaron.

Pod koniec gotowania pasty wlewamy na patelnię z warzywami i z kiełbasą chochlę gotującej się makaronowej wody – dusimy razem. Liście jarmużu wrzucamy na 5 minut do tej mieszaniny.

Podajemy całość, posypane parmezanem!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz