czwartek, 23 lutego 2012

Dorsz zapiekany w papierze, na marchwi.

na dzisiejszy obiadek... z mezem... smacznie, zdrowo i jak zwykle ekspresowo 30 minut caly obiad.

Ryba biala, ja mialam dorsza.

tarta marchewka na grubych oczkach ja wzielam 3 na 2 porcje ryby

sol, pieprz bialy

oliwa z oliwek

swiezy tymianek, cytryna

platki migdalow

Na srodku pergaminu ukladamy marchew, na niej rybe. Doprawiamy. Ukladamy plaster czy plastry cytryny, tymianek, migdaly i polewamy lyzeczka oliwy. Calosc szczelnie zawijamy. Pieczemy 20 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku.

Papilliottes podaje sie od razu na talerz bez rozwijania, kazdy obsluguje sie sam... Taka ryba wyjatkowo dobrze smakuje z ryzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz