poniedziałek, 20 maja 2024

Zielone szparagi z halloumi, sos miętowy.


Pyszne wiosenne danie na kolacje bądź na przystawkę. Zielone szparagi na parze, zgrilowany ser owczy halloumi oraz miętowy sos. Świeżo i wiosennie. 


Pęczek zielonych szparagów
250 g sera halloumi
na sos
jogurt grecki 100 g
3 lyzki mleka zsiadłego bądź kefiru mlecznego czy maślanki
pół peczka mięty
skorka starta z polowy cytryny
luzia oliwy
sol, pieprz

Szparagi gotuje na parze w mikrofali około 4 minut. Można ugotować klasycznie na parze bądź w wodzie bądź usmażyć. 
Ser kroimy na plastry i drylujemy na suchej patelni po 2 minuty z każdej strony. Mieszamy składniki na sos. Podajemy całość. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz